Acasa

Stagiunea “Sunetul Muzicii” a trasformat Castelul Peleş într-un loc  întâlnirii dintre istorie şi muzică de cea mai bună calitate.

Castelul Peles

Stagiunea “Sunetul Muzicii” ediţia a IV a – 10 regaluri sonore care se vor desfăşura în perioada martie – octombrie 2014 şi în care vor fi protagonişti cei mai valoroşi tineri muzicieni români.

Stagiunea anului 2014 va marca împlinirea a 100 de ani de la trecerea în eternitate a Regelui Carol I, precum şi de la incheierea domniei Reginei Elisabeta, patroană a artelor, cunoscută sub pseudonimul Carmen Sylva.

Stagiunea “Sunetul muzicii” este inclusă în cadul programului național anual “Oportunități la tine acasă”, care a fost inițiat în 2009 și vizează promovarea tinerilor muzicieni excepționali, oferindu-le motive să-și clădească și să-și desfășoare activitatea în România.

În cadrul programului ”Oportunități la tine acasă” se derulează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri, stagiuni și concursuri în București, Brașov, Cisnădie, Cluj, Galați, Iași, Mogoșoaia, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Sinaia, Târgu Mureș etc.. Participarea tinerilor este remunerată.

Programul este sprijinit de parteneri din zona culturală, dar și de companii private. Printre principalii parteneri, se regăsesc: Filarmonica de Stat din Sibiu, Radio România Cultural, UNMB – Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea București, Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș, Primăria Municipiului Sibiu ș.a. 

Până în prezent, programul ”Oportunități la tine acasă” a mobilizat peste 80 de artiști, selectați din toate zonele țării.

Din 2010, în cadrul programului se desfășoară cu succes și stagiunile pentru reintroducerea în circuit a spațiilor de concert ieșite din atenția publicului, precum sala Palatului ”Peleș” din Sinaia, Palatele Domnești din Moldova, salinele din România, sala de spectacole a Casei Universitarilor din București etc.

 

Posted on November 9, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: