Sunetul muzicii – un nou început

Pentru al VI –lea an, unul dintre cele mai frumoase locuri istorice ale României, oferă o atracție în plus numeroșilor turiști. Pentru prima din cele 10 serate care se desfășoară sub genericul “Sunetul Muzicii”, inițiatorii au ales un nou spațiu pe care-l dedică artei sunetelor – Holul de onoare al Castelului Pelișor.

received_10205026073326220

La debutul stagiunii muzicale din aceest an, organizatorii: ExcesMusic, prin programul Oportunități la tine acasă, finanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Muzeul National Peles, Radio România Cultural și Asociatia Pro Valores au adus în fața publicului extrem de numeros un eveniment itinerant. Duo Cello Jaya, alcătuit din violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian, se află în primul lor turneu național. După succesele repurtate la Sibiu, Târgu Mureș, Craiova și București, sâmbătă 26 martie 2016, acest insolit, dar și foarte valoros duo instrumental a propus o serie de povești sonore care au purtat melomanii de la începutul secolului al XVIII lea până în contemporaneitate. Cu toții am remarcat evoluția valorică a ansamblului, omogenitatea, virtuozitatea, inteligentele reliefări tematice, ușurința abordării diferitelor stiluri, dublată de autenticitatea redării fiecărei epoci în parte.

Un rol important la realizarea spectacolului “Tales” l-a avut Ioana Flora, una dintre cele mai apreciate actrițe ale noului val cinematografic românesc.

A fost o memorabilă îmbinare între muzică, poezie, scrisori de dragoste, între arta sonoră imaginată de compozitori ca: Jean Baptiste Barriere, Sebastian Lee, Johann Benjamin Gross, Jacques Offenbach, Camille Saint Saens sau David Popper şi arta înveşmântării cuvântului în texte profunde semnate de Victor Hugo, Fanz Kafka sau Charles Baudelaire. Seara s-a încheiat cu piesa “La capătul lumii” scrisă de Diana Gheorghiu pe versurile poetului Ioan Flora, tatăl actriței invitate. Lucrarea a fost prezentată în primă audiție cu prilejul turneului amintit și s-a bucurat și de participarea sopranei Veronica Anușca. A fost o recreare a unor lumi speciale în care publicul avid de inedit, de frumos s-a lăsat condus de artiști adevărați.

received_10205026073806232

Următoarele serate vor avea loc în sala de muzică a Castelului Peleș. Astfel, pe 23 aprilie, soprana Cristina Radu, oboistul Emin Curtgeafar și pianistul Steffen Schlandt vor fi protagoniștii recitalului “Tempus”, pentru ca pe 30 aprilie să fiți inivitați la “ArgenTango”- o poveste autentică, o etapă a turneului national Piazzolla, susținut de: Analia Selis, Mariano Castro, Omar Massa, Răzvan Suma și Rafael Butaru.

Advertisements

Posted on March 26, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: