Sunetul muzicii – noi atracţii la Castelul Peleş

2017.03.25-Peles006

Din nou Sala de concerte a Castelului Peleş a fost luată cu asalt de iubitorii de cultură. Ca la fiecare început de primăvară, unul dintre cele mai frumoase locuri istorice ale României, oferă o atracție în plus numeroșilor turiști, dar şi localnicilor de pe Valea Prohovei. Pentru prima din cele 10 serate care se desfășoară sub genericul “Sunetul Muzicii”, inițiatorii au ales, în tradiţia ultimilor ani, să ofere un spectacol – dialog între armonia poeziei şi poetica muzicală, iar pentru acest schimb de replici au invitat trei artiste, care prin arta lor interpretativă au reliefat creaţia a doi mari români: Ion Nae Theodoreascu, mult mai cunoscut ca Tudor Arghezi, de la a cărui trecere în lumea celor drepţi se împlinesc 50 de ani şi pianistul şi compozitorul Dinu Lipatti, de la a cărui naştere s-au împlinit pe 19 martie – 100 de ani.

A fost o seară memorabilă în care versuri din volumul “Cuvinte potrivite” s-au îmbinat cu sonorităţi potrivite din repertoriul pianistului Dinu Lipatti- Coralul din Cantata 147 de Bach, Grande valse brillante op.18 de Chopin, Sonata KV310 în la minor de Mozart, dar şi creaţii semnate de acest tânăr minune al culturii române: Nocturna pe o temă moldovenească şi Sonatina pentru mâna stângă. A fost recrearea a unor lumi speciale în care publicul avid de inedit, de frumos s-a lăsat condus de artiști adevărați.

2017.03.25-Peles004

Protagoniste au fost: actriţa Adriana Titieni şi pianistele Andreea Moisescu Cicireagă, elevă a Colegiului Naţional de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca, profesor Monica Noveanu, o tănără care a obţinut până acum peste 20 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale şi Andra Demidov, discipolă a maestrului Vlad Dimulescu, o artistă care a susţinut recitaluri pe foarte multe scene din România, dar şi din străinătate, cântând în Olanda, Germania şi Franţa.

2017.03.25-Peles009

Următoarele serate vor avea loc tot în sala de muzică a Castelului Peleș. Astfel, pe 22 aprilie veţi fi invitaţi la “ArgEnTango”, la o reîntâlnire cu Analia Selis, Mariano Castro, Omar Massa, Răzvan Suma și Rafael Butaru, pentru ca pe 29 aprilie 2017 să-i puteţi asculta pe doi dintre laureaţii Concursului “Drumul spre celebritate” ediţia a VII-a, violoncelistul Constantin Borodin și marimbafonistul Marius Helciu.

Posted on March 26, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: